Historiek Hagelandse 101

Soms heeft een mens een goed idee – een idee waarvan je denkt : dit zou wel eens kunnen werken !
In de meeste gevallen doe je niets met zo’n idee – het blijft een hersenspinsel – zonder concrete gevolgen.
De Hagelandse 101 is zo’n idee – maar hoe meer we er over nadachten , hoe sterker het concept bleek te zijn – en daar ligt meteen de oorsprong van ons verhaal!

Omdat we zelf in het mooie Hageland wonen en een passie hebben voor de wandelsport was één plus één snel twee!
De oprichting van de vzw Hagelandse 101 was een feit – onze ervaring met lange afstandswandelingen en organisatorisch gezond verstand een meerwaarde! De uitdaging is groot : er komt heel wat kijken bij de organisatie van een dergelijk event!

Bovendien wilden we ook de jeugd niet vergeten – vandaar dat we de Hagelandse 10+1 hebben geïntegreerd in het verhaal. Schrijf je je in voor de Hagelandse 101 dan is er de mogelijkheid om een jongere tussen 10 en 16 jaar in te schrijven. Deze wacht op jou op exact 90km zodat je samen de laatste 11km kan wandelen. Deze jeugdige wandelaar krijgt ook een aangepaste bevoorrading op 95 km en wordt bij de finish beloond met een medaille en oorkonde! Een mooie initiatie in de wandelsport én een extra motivatie om de tocht uit te wandelen.

We zijn er klaar voor – en hopelijk u ook!

De Hagelandse 101 is een pittige tocht – ze leidt je doorheen de mooiste heuvellandschappen , laat je kennis maken met de charme van het Hageland en haar talrijke bezienswaardigheden.
Doe mee – en deel onze passie !